Mascha van Buiten' s fondsenwervingspagina

by Mascha van Buiten for Tegenkracht, stichting kanker en sport

Raised
 120

About my fundraiser

Egmond Halve/Kwart Marathon 2014,

In mijn werk als verpleegkundige op de oncologie afdeling word ik dagelijks geconfronteerd met kanker en zie ik hoe patiënten en hun naasten worstelen met pijn, verdriet, onmacht, angst en onzekerheid door de gevolgen van kanker. Maar ik zie ook doorzettingsvermogen, een lach en een traan, lef, vechtlust en innerlijke strijd om de kanker te overleven.
Ik wil de onmacht die door kanker ontstaat, om zetten in kracht.
Daarom heb ik besloten om voor stichting Tegenkracht geld in te zamelen, dit keer door middel van een halve marathon te gaan lopen in Egmond, 12 januari 2014.

Tegenkracht biedt kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding aan, om op deze manier zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemotherapie en bestraling in te gaan en deze behandelingen te kunnen doorstaan. Ook hebben ze een sportplan op maat; een intensief sportbegeleidingsprogramma voor kankerpatiënten die willen (blijven) sporten.
Wetenschappelijk is bewezen dat door sporten mensen de tijd van hun behandeling fitter doorkomen en sterker staan in het proces van revalidatie.

Ik zal mijn benen onder mijn lijf vandaan lopen om een mooie bijdrage te leveren aan het Sportfonds van Tegenkracht. Want zo lang zorgverzekeraars revaliderende kankerpatienten in hun sporthemd laten staan, zo lang zal ik me inzetten voor hun welzijn! #Kwalitiet van Leven!#

Steun je deze actie?
Er bestaat niet zoiets als een te kleine donatie.

Sportieve groet,

Mascha van BuitenNews (0)

Donations ()

Make the first
Tegenkracht, stichting kanker en sport
Tegenkracht biedt kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding, om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemo en bestraling in te gaan en deze behandeling te kunnen doorstaan. Het Sportplan op Maat is een intensief sportbegeleidingprogramma voor kankerpatiënten die willen (blijven) sporten of revalideren.